Vikten av förarbete - råd från kunniga målare i Insjön

När du vill få ett bra resultat behöver du utföra ett ordentligt förarbete för att målningens slutresultat blir det bästa möjliga. Här kan du läsa mer om hur ett förarbete går till och hur våra målare i Insjön kan hjälpa dig med din målning eller tapetsering.

De flesta tycker att det är roligt att måla och därför väljer många att måla själv när det är dags att sätta ny färg i ett kök eller något annat rum. Det få tänker på är att cirka 70 % av ett målningsarbete består av förarbeten som bidrar till att skapa rätt förutsättningar för att få ett bra resultat för målningen. Fuskar man med förarbetet kommer det att synas på slutresultatet och livslängden för målningen blir kortare. Om du vill få din målning utförd på ett korrekt sätt kan du kontakta oss på Masens Måleri som har duktiga målare i Insjön som förstår vikten av förarbete.

 

Förarbete är A och O vid målning och tapetsering

För att få ett resultat med högsta kvalité och med en lång livslängd behöver man utföra ett noggrant förarbete innan man påbörjar målningen eller tapetseringen. Det kan annars uppstå färgskiftningar, färggenomslag, att färgen inom en kort framtid börjar flagna eller att tapeterna helt enkelt riskerar att släppa från väggen.

 

Förarbete vid målning

För att du ska få en insikt i vad som krävs vid ett förarbete utfört av er lokala måleri i Leksand och Insjön har vi beskrivit processen nedan.

  • Börja med att skrapa bort all lös färg och tvätta väggen för att få den ren från smuts och fett.
  • Spackla eventuella sprickor, håligheter och skarvar och slipa sedan med sandpapper ytan tills den är helt slät.
  • Täck in karmar, socklar, strömbrytare och andra detaljer som inte ska målas. Desto noggrannare täckning du gör desto mindre rengöring blir det efter målningen är klar.
  • Om du ska måla med en ljusare färg kan du behöva utföra en grundmålning för att undvika att den gamla färgen lyser igenom.

Därefter kan du utföra täckmålning på väggen med en godkänd färg för bästa resultat.

 

Förarbete vid tapetsering

Förarbetet för tapetsering skiljer sig från förarbetet för en målning. När vi på Masens Måleri i Leksand utför en tapetsering ser vi alltid till att göra följande:

  • Ta bort all lös tapet och försäkra dig om att den kvarstående tapeten sitter ordentligt på underlaget och inte riskerar att släppa.
  • Tvätta av väggen med en proper rengöringsvätska.
  • Skrapa bort alla skarvar på tapeten och skär upp hörnen med en tapetkniv.
  • Spackla skarvar och håligheter och slipa sedan hela ytan tills den blivit jämn.

När du fått en ren och slät yta kan du påbörja tapetseringen.

 

Anlita våra målare i Insjön för din målning

Vi hos Masens Måleri sätter stor vikt vid att utföra våra tjänster med stor noggrannhet och utifrån gällande branschregler för att uppnå bästa resultat. Det innebär att våra målare i Leksand utför varje moment korrekt, säkert och med godkänt material så att vi kan överträffa dina förväntningar för maximal kundnöjdhet. Om du vill få hjälp med målning eller tapetsering kan du boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan diskutera ditt projekt och lämna ett rättvist pris för ditt uppdrag. 

Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök & offert

Vi på Masens Måleri i Leksand erbjuder kostnadsfritt platsbesök och offert direkt på plats. På så sätt skräddarsyr vi våra tjänster efter dina önskemål och behov. Våra platsbesök och offerter är givetvis helt utan förpliktelser!