Hur fungerar ROT-avdraget när man anlitar målare?

Oavsett om måleriet ska ske i Leksand eller på en annan plats i Sverige bör du ha ROT-avdraget i åtanke. För de som uppfyller dess krav kan projektkostnaden reduceras med upp till 50 000kr.

Det finns flera anledningar till varför du kan vara i behov av en målare. Det kan till exempelvis handla om att du renoverar hemma och vill ändra färg i sovrum och vardagsrum, men det kan också handla om att få hjälp med tak eller fräscha upp snickerier. Att anlita ett måleriföretag i Leksand är således väldigt vanligt och med kunniga och utbildade målare blir arbetet lekande lätt.


Vad är ROT-avdrag?

När du vill ta hjälp av våra målare för ditt projekt kommer du att kunna ta del av ROT-avdraget. Enkelt förklarat kan man säga att ROT-avdraget är ett skatteavdrag som privatpersoner kan använda sig av i samband med renovering, tillbyggnad eller ombyggnation. Ommålning i bostaden är ett ROT-berättigat arbete och detsamma gäller för en fasadmålning på din villa eller sommarstuga. Notera att ROT-avdrag enbart gäller för arbetskostnaderna och inte för materialet som används.


För att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget behöver du först se till att kontakta Skatteverket för att säkerställa att du har avdrag kvar att nyttja. Varje år delas max 50 000 kronor ut per person för att använda till RUT- eller ROT-berättigade tjänster. Avdraget ger dig 30 % avdrag när du anlitar till exempel våra målare i Leksand som ska hjälpa dig med ditt måleriprojekt. Du får en reducerad faktura när arbetet är slutfört.

Krav för att använda ROT-avdraget

Som tidigare nämnt finns det ett flertal krav och villkor som du kommer behöva leva upp till för att använda ROT-avdraget. För att du ska kunna nyttja ROT-avdraget behöver du först och främst se till att du är minst 18 år gammal, är privatperson och att du betalar skatt i Sverige.


Utöver ovanstående krav gäller det även att du står skriven på den adress där arbetet ska vara utfört. Är det en bostadsrätt kan du stå som ägare, vilket har samma betydelse när det kommer till ROT-avdrag. Du måste dock även se till att du betalar skatt obehindrat. Kontakta Skatteverket om du är osäker på om du har ROT-avdrag kvar och om du uppfyller villkoren som krävs för att få avdrag.

Enkel process för alla kunder

Det är viktigt att du som kund känner dig trygg och säker när du anlitar vårt måleriföretag i Leksand. För att du ska kunna vara så bekväm som möjligt behöver du inte oroa dig för att kontakta Skatteverket stup i kvarten. Ser du till att du har ROT-avdrag kvar behöver du bara lämna ut ditt personnummer så sköter vi allt åt dig på ett kick! Vill du veta mer om oss och hur vi arbetar är du alltid välkommen att kontakta oss för kostnadsfri konsultering. Vi på Masens Måleri i Leksand ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök & offert

Vi på Masens Måleri i Leksand erbjuder kostnadsfritt platsbesök och offert direkt på plats. På så sätt skräddarsyr vi våra tjänster efter dina önskemål och behov. Våra platsbesök och offerter är givetvis helt utan förpliktelser!