Tips och råd när du ska anlita målare i Dalarna

När du ska anlita målare i Leksand finns det många saker som du behöver ha i åtanke. Att du har koll på saker och ting är extra viktigt innan du skriver något kontrakt. Här nedan kommer du därför att hitta de absolut bästa tipsen som hjälper dig till en lyckad målning och ett slutresultat som du är nöjd med, oavsett om du vill ha hjälp med tapetsering eller målning av köksluckor och snickerier finns vi här för att vägleda dig från början till slut.

Ha en klar bild över måleriarbetet

När du väljer att anlita en målerifirma i Leksand för ditt målarprojekt är det viktigt att du vet vad du faktiskt vill ha hjälp med. Du kan sätta upp en plan i ditt huvud eller skriva ner det på ett papper. Fördelen med att skriva ner det är att det blir lättare för dig att beskriva för måleriföretaget vad du behöver hjälp med. Det räcker vanligtvis med två till tre meningar för att firman ska kunna få en klar och tydlig bild.


Det vanligaste är att kontakta en målerifirma för att få reda på priset och tidåtgången. Om du inte är tydlig med vad du behöver hjälp med kommer det att vara mycket svårt för våra målare att veta hur lång tid det kommer att ta eller i vilken prisklass som arbetet kommer att hamna. Ju mer detaljerad du är i din beskrivning, desto enklare blir det för dig att få ett så korrekt pris som möjligt, något som i sin tur underlättar din planering av budget.

Välj en seriös och professionell målare med utbildning

Det finns flera kontrollfrågor som du bör ha med dig när du ska anlita våra målare i Leksand. Kontrollfrågorna är till för din egen säkerhets skull och hjälper dig att göra ett bra val av firma. Här bör du bland annat kontrollera så att det finns en F-skatt och kontrollera så att fakturor och offert har organisationsnumret skrivet på sig. För att vara säker på att målaren kan utföra den tjänst som du efterfrågar bör du även be om referenser från tidigare arbeten av samma sort.


Som kund är det viktigt att du känner dig trygg med målerifirman som du har valt och därför är det bra att känna till konsumenttjänstlagen. Det avtal som du skriver med målerifirman i Leksand får inte avtala bort något som står i lagen. De får dock däremot lägga till saker som förbättrar och gör det tryggare för dig. Hos oss kan du alltid vara säker på att vi jobbar hårt för att kunderna ska bli så nöjda som möjligt och för att säkerställa trygghet från början till slut.

Nyttja ROT-avdraget

Med ROT-avdraget bakom dig har du möjlighet att sänka dina kostnader när du anlitar en målerifirma för ditt projekt. ROT-avdraget uppnår ett maxbelopp på 50 000 kronor om året och per person, samt ger dig 30 % reducering på den totala arbetskostnaden. Som kund behöver du bara säkerställa att du har ROT-avdrag kvar att nyttja och att du uppfyller kraven för detta. Vår målerifirma i Leksand ser därefter till att sköta all kontakt med Skatteverket och hanterar reduceringen åt dig. Du får alltid en faktura som är reducerad och klar.