Tips och råd när du ska anlita målare i Dalarna

När du ska anlita målare i Leksand finns det många saker som du behöver ha i åtanke. Att du har koll på saker och ting är extra viktigt innan du skriver något kontrakt. Här nedan hittar du de absolut bästa tipsen som hjälper dig till en lyckad målning och ett slutresultat som du är nöjd med.

Oavsett om du vill ha hjälp med tapetsering eller målning av köksluckor och snickerier finns vi här för att vägleda dig från början till slut. De följande tre punkterna anser vi Masens Måleri i Leksand vara extra viktiga att ha i åtanke. 

  • Använd dig av ROT-avdraget
  • Välj en kunnig och professionell målare
  • Var detaljerad med din beskrivning till företaget

Ha en klar bild över måleriarbetet

När du väljer att anlita en målerifirma i Leksand för ditt måleriprojekt är det viktigt att du vet vad du faktiskt vill ha hjälp med. Du kan göra upp en plan i ditt huvud eller skriva ner det på ett papper. Fördelen med att skriva ner det är att det blir lättare för dig att beskriva för målerifirman vad du behöver hjälp med. Det räcker vanligtvis med två till tre meningar för att firman ska kunna få en klar och tydlig bild av vad du är ute efter.


Det vanligaste är att kontakta en målerifirma för att få reda på hur lång tid ditt projekt kommer att ta och till vilket pris. Om du inte är tydlig med vad du behöver hjälp med kommer det att vara mycket svårt för målaren du anställer att veta hur lång tid det kommer att ta eller i vilken prisklass som arbetet kommer att hamna när allt är klappat och klart. Ju mer detaljerad du är i din beskrivning, desto enklare blir det för dig att få ett så korrekt pris som möjligt, något som i sin tur underlättar din planering av budget. Vi på Masens Måleri i Leksand erbjuder kostnadsfri rådgivning, är du intresserad är du välkommen att kontakta oss

Välj en seriös och professionell målare med relevant utbildning

Som kund är det viktigt att du känner dig trygg med målerifirman som du har valt. Det avtal som du skriver med målerifirman i Leksand får inte avtala bort något som står i lagen. De får dock däremot lägga till saker som förbättrar och gör det tryggare för dig. Hos oss kan du alltid vara säker på att vi jobbar hårt för att kunderna ska bli så nöjda som möjligt och för att säkerställa trygghet från början till slut.

Nyttja ROT-avdraget

Med ROT-avdraget bakom dig har du möjlighet att sänka dina kostnader när du anlitar en målerifirma för ditt projekt. ROT-avdraget uppnår ett maxbelopp på 50 000 kronor om året, per person, samt ger dig 30 % reducering på den totala arbetskostnaden. Som kund behöver du bara säkerställa att du har ROT-avdrag kvar att nyttja samt att du uppfyller kraven. Vår målerifirma i Leksand ser därefter till att sköta all kontakt med Skatteverket och hanterar reduceringen åt dig.

Kontakta oss för kostnadsfritt platsbesök & offert

Vi på Masens Måleri i Leksand erbjuder kostnadsfritt platsbesök och offert direkt på plats. På så sätt skräddarsyr vi våra tjänster efter dina önskemål och behov. Våra platsbesök och offerter är givetvis helt utan förpliktelser!