Hur fungerar ROT-avdraget när man anlitar målare?

Det finns flera anledningar till varför du kan vara i behov av en målare. Det kan till exempelvis handla om att du renoverar hemma och vill ändra färg i sovrum och vardagsrum, men det kan också handla om att få hjälp med tak eller fräscha upp snickerier. Att anlita vårt måleriföretag i Leksand för arbetet är således väldigt vanligt och med kunniga och utbildade målare blir arbetet lekande lätt.

  • ROT-avdraget ger dig reducerat pris
  • Uppfyll kraven för att få ROT-avdrag
  • Nyttja upp till 50 000 kronor

Vad är ROT-avdrag?

När du vill ta hjälp av våra målare för ditt projekt kommer du att kunna ta del av ROT-avdraget. Enkelt förklarat kan man säga att ROT-avdraget är ett skatteavdrag som privatpersoner kan använda sig av i samband med renovering, tillbyggnad eller ombyggnation. Ommålning i bostaden är ett ROT-berättigat arbete och detsamma gäller för fasadmålning på din villa eller sommarstugan. ROT-avdrag gäller dock enbart för arbetskostnader och inte för materialet som används.


För att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget behöver du först se till att kontakta Skatteverket för att säkerställa att du har avdrag kvar att nyttja. Varje år delas max 50 000 kronor ut per person för att använda till RUT- eller ROT-berättigade tjänster. Avdraget ger dig 30 % avdrag när du anlitar våra målare i Leksand som ska hjälpa dig med måleriprojektet. Du får en reducerad faktura när arbetet är slutfört.

Krav för att använda ROT-avdraget

Som tidigare nämnt finns det ett flertal krav och villkor som du kommer behöva leva upp till för att använda ROT-avdraget. Här är det naivt att tro att avdraget bara delas ut för att Skatteverket ska vara snälla. För att du ska kunna nyttja ROT-avdraget behöver du först och främst se till att du är minst 18 år gammal, är privatperson och att du betalar skatt i Sverige.


Utöver ovanstående krav gäller det även att du står skriven på den adress där arbetet ska vara utfört. Är det en bostadsrätt kan du stå som ägare, vilket har samma betydelse när det kommer till ROT-avdrag. Du måste dock även se till att du betalar skatt obehindrat. Kontakta Skatteverket om du är osäker på om du har ROT-avdrag kvar eller om du uppfyller villkoren som krävs för avdrag.

Enkel process för alla kunder

Det är viktigt att du som kund känner dig trygg och säker när du anlitar vårt måleriföretaget i Leksand. För att du ska kunna vara så bekväm som möjligt behöver du inte oroa dig för att kontakta Skatteverket stup i kvarten. Visst behöver du se till att du har ROT-avdrag kvar, men därefter behöver du bara lämna ut ditt personnummer så sköter vi allt åt dig på ett kick!